Програма на сдружение BG Бъди активен

10 табели за превенция на замърсяването инсталираха в Асеновград

В съвместна акция Община Асеновград и сдружение „БГ Бъди Активен“ поставиха 10 табели във връзка с превенция на замърсяването и опазването на публичните пространства. Креативните дизайни са предоставени и финансирани изцяло от неправителствената организация.

„Същите са позиционирани в различни части на Асеновград. Табели има поставени в парка между ЖП гарата и булевард „България“, в квартал „Запад“ – срещу спирката преди детската площадка, на пътя за Асеновата крепост преди втората чешма, в парка с паметника на Христо Ботев, в градинките на улица „Свобода“ и „Цар Освободител“, в зелената площ край улица „Васил Левски“, в Градския парк и в така наречения „кучешки“ парк, както и пред НЧ „Родолюбие“.

Инициатива цели да бъде привлечено вниманието на гражданите към темите с опазването на града. Част от надписите на табелите гласят: „Боклукът няма сам да скочи в кошчето“, „Не всички семена покълват“, „Дребните камъчета преобръщат колата“, „Каквото посееш, такова ще жънеш“.

След поредицата акции по почистване на различни зони в града сега искаме да насочим вниманието върху превенцията на замърсяването, за да не се налага да се справяме с отпадъци, чието място не е сред заобикалящите ни пространства, а в определените за това места.

превенция
превенция
No Comments

Post a Comment