МЯСТО 2018 – ДОБРОВОЛЧЕСТВО

С ВЪЗДЕЙСТВИЕ

През 2018 г. работихме с партньори от други десет града с цел да ангажираме повече хора да участват в местния социален живот. Заедно с гражданските сдружения и подкрепа от местните общини приложихме Placemaking подхода, за да преобразим още десет публични зони. С помощта на над 800 доброволци и ангажирането на над 3000 души в съпътсващите събития и инициативи, обновените места се превърнаха в център на местния живот. Новите _Места имат потенциала да бъдат притегателна точка за почти 100 000 жители на участващите градове.

През 2017 г. проектът _МЯСТО достигна и направи промяната възможна в 10 града!

PLACEMAKING

CONNECTED

„БГ Бъди активен” организира конференцията „Placemaking Connected“, която се проведе на 1-ви декември 2018г. в Тютюневия град в Пловдив. Събитието обедини  на едно място български и европейски експерти в областта на ‘placemaking-a’/мeстосъздаването, за да постави начало на създаването на професионална мрежа в България.

Kонференцията предложи серия от теми, специфични сесии, дискусии и работилници, които са базирани на практичен опит и успешни проекти в контекста на европейския ‘placemaking’.

footer